Produkcja i sprzedaż mięsa, wędlin i drobiu
Zajmujemy się produkcją, przetwórstwem i sprzedażą mięsa, drobiu i wędlin. Oferujemy możliwość stałej współpracy odbiorcom naszych wyrobów, zarówno klientom instytucjonalnym, firmom, jak i osobom prywatnym.
Mięso
Produkowane przez nas mięso charakteryzuje się doskonałą jakością. W zakresie dostaw żywca współpracujemy jedynie ze sprawdzonymi hodowcami, co do których mamy pewność, że ich sposób hodowli i transportu zwierząt odpowiada najwyższym standardom. Nie jest nam obojętne również karmienie zwierząt hodowlanych – starannie wybieramy mieszalnie pasz pod względem technologii produkcji oraz pochodzenia surowców. Naszym celem jest dostarczenie do sprzedaży i spożycia mięsa z ekologicznej, przyjaznej środowisku produkcji. Nasze nowoczesne linie produkcyjne, na bieżąco modernizowane pomieszczenia i aktualizowane technologie zapewniają nam nie tylko komfort pracy, ale również gwarantują powtarzalną jakość produktów i ich możliwie długą świeżość.
Wyroby wędliniarskie
Nasze wyroby wędliniarskie są cenione ze względu na swój wyjątkowy smak. Z dumą prezentujemy nasze wędliny, z których wiele zdobyło prestiżowe nagrody i wyróżnienia. Szczególnie polecamy m.in.: kiełbasę schabową, szynkę dojrzewającą, szynkę farmera, szynkę Bohuna, kiełbasę pieczoną, boczek wiejski z czosnkiem, salceson z zagrody, kaszankę, pasztetową wątrobianą, szynkę kruchą oraz schab po staropolsku, karczek po staropolsku i łopatkę po staropolsku. W produkcji wędlin stawiamy na jakość mięsa, które pochodzi z własnego skupu od okolicznych ekologicznych hodowców oraz przekazywane z pokolenia na pokolenie tradycyjne receptury, będące gwarancją niepowtarzalnego smaku naszych wyrobów.
Aktualnie posiadamy w ofercie ponad sto produktów wędliniarskich. Ich jakość gwarantują: nowoczesne linie produkcyjne, zaawansowane technologie, doskonale wykwalifikowani i doświadczeni pracownicy oraz tradycyjne receptury. Podstawowym czynnikiem, wpływającym na smak wyrobów wędliniarskich, jest – oczywiście – jakość mięsa. Bardzo dbamy o jego staranny wybór, a nasi technolodzy gwarantują powtarzalność smaku wędlin. Nie jest sekretem, że wykorzystujemy stare, przekazywane od pokoleń receptury, by nasze wyroby miały swojski smak wiejskich kiełbas i wędlin. Peklowane w naturalnych ziołach i przyprawach mięso odpowiednio długo leżakuje, jest formowane i wędzone w naturalnej wędzarni, opalanej olchowym, dębowym i bukowym drewnem. Ten tradycyjny i długotrwały sposób produkcji powoduje, że nasze wyroby są niskowydajne. Jesteśmy jednak niezmiennie dumni, że trafiają w gusta konsumentów i zaspokajają potrzeby nawet tych najbardziej wymagających.
Mięso drobiowe
Oferowane przez nas mięso drobiowe jest najwyższej jakości. Pasze, którymi karmione są kurczaki, pochodzą ze sprawdzonych mieszalni i zostały wyprodukowane z lokalnych zbóż, na naturalnych komponentach i w sposób ekologiczny, bez dodatku sztucznych substancji. Fermy, z którymi współpracujemy, spełniają wszelkie niezbędne normy prawne: polskie i europejskie, również te dotyczące humanitarnego traktowania zwierząt hodowlanych i są pod stałym nadzorem weterynaryjnym. Naszych kontrahentów zaopatrujemy w: tuszki drobiowe, elementy oraz podroby drobiowe. Jesteśmy wiarygodnym i niezawodnym dostawcą świeżego i dokładnie przebadanego pod względem mikrobiologicznym i chemicznym mięsa drobiowego.